Radu Timiş, preşedintele Cris-Tim:„Preţul cărnii de porc a crescut în ultimele 4 luni cu 32% la nivel mondial. Anul acesta minimum jumătate din profitabilitatea noastră am pierdut-o”

16 mai 2017 Autor: Roana Rotaru

Radu Timiş, proprietarul Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, spune că preţul cării de porc a crescut cu 32% de la începutul anului, la nivel mondial, şi că în contextul în care şi-a propus să renunţe la înlocuitorii de carne precum soia sau amidon, va pierde anul acesta cel puţin jumătate din profitabilitate. „Preţul cărnii de porc mondial a crescut în ultimele 4 luni la 32%. Cererea este mai mare ca oferta, iar noi tocmai în perioada în care s-a scumpit am scos înlocuitorii de carne, soia, amidon, colorant chimic, aromele sintetice, şi am făcut toate lucrurile acestea asumându-ne riscul de a pierde din profitabilitatea noastră. Anul acesta minimum un sfert din profitabilitatea noastră am pierdut-o”, a spus preşedintele Cris-Tim.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
crestere
, carne
, pierdere
, pret
, mondial
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide