Retail&Agrobusiness

Retailerul german Rewe a decis să păstreze cele opt magazine XXL din România

Retailerul german Rewe a decis să păstreze cele opt...

Autor: Cristina Rosca

29.06.2016, 00:05 644

Grupul german Rewe, prezent pe piaţa locală cu reţelele de magazine Penny Market şi XXL Mega Discount, a purtat discuţii pentru vânzarea celor opt unităţi XXL Mega Discount, însă în final a decis să le păstreze în portofoliu, potrivit surselor din piaţa. Nemţii au discutat cu mai multe reţele o potenţială vânzare, însă nu au fost mulţu­miţi de ofertele primite. Mai mulţi jucători din piaţă erau interesaţi să cumpere reţeaua XXL Mega Discount pentru că magazinele sunt bine poziţionate în oraşele lor, iar astfel de terenuri sunt greu de găsit în prezent, pe o piaţă puternic aglomerată. Cele opt magazine XXL Mega Discount sunt am­plasate în oraşe mari şi medii, respectiv Brăila, Braşov, Bucureşti, Târgovişte, Sibiu, Galaţi, Buzău şi Ploieşti, potrivit site-ului companiei.

Comerciantul a mai vândut şi reţeaua de ma­­­gazine cash&carry Selgros în 2010 într-o tran­­zacţie internaţională şi lanţul de super­mar­keturi Billa în România la fi­nalul anului trecut.

Astfel, nemţii de la Rewe mai au în Româ­nia în total peste 180 de ma­ga­zine, iar din­tre aces­tea opt sunt XXL Mega Dis­count, restul sunt Penny Market.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO