Retail&Agrobusiness

Reţeaua de magazine de discount Penny a majorat venitul minim net al angajaţilor la 3.158 de lei, sumă ce include şi tichete de masă şi bonusuri de performanţă

Reţeaua de magazine de discount Penny a majorat venitul...

Autor: Cristina Bellu

02.08.2023, 14:54 1434

Penny România, retailer cu profil discount deţinut de grupul german Rewe, a majorat venitul minim net disponibil pentru angajaţii din cele 346 de magazine şi patru centre logistice din ţară la 3.158  lei, sumă ce include şi bonurile de masă, tichete de sărbători şi bonusuri de performanţă.

„Facem constant eforturi pentru ca angajaţii şi viitorii angajaţi să aibă un loc de muncă sigur, în care să se poată dezvolta şi să se simtă apreciaţi. Ne dorim să rămânem competitivi pe piaţă şi să le oferim o paletă cât mai variată de beneficii care să vină în întâmpinarea nevoilor lor”, spune Raffaele Balestra, CFO Penny România.

Pe lângă majorarea salarială, oficialii companiei menţionează că angajaţii beneficiază de zile libere suplimentare faţă de pragul minim solicitat de autorităţi, care sunt acordate în funcţie de vechimea în instituţie.

De exemplu, pentru zece ani petrecuţi în companie, angajatul va beneficia de 27 de zile de concediu.

De asemenea, angajaţii cu o vechime de peste patru ani sunt recompensaţi cu vouchere de vacanţă. Valoarea voucherelor se calculează în funcţie de numărul anilor petrecuţi în companie. Un angajat care lucrează de peste zece ani în echipa Penny primeşte un voucher de 1.000 lei.

Penny România a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 7,2 mili­arde de lei, în creştere cu 33% raportat la 2021.

Discounterul german este printre puţinele companii care au anunţat accelerarea dezvoltării pe plan local şi a primit recent o infuzie de capital în valoare de 160 milioane de euro de la compania-mamă din Germania. Printre investiţii se numără extinderea reţelei de magazine, dezvoltarea pe partea logistică şi creştea portofoliul de produse.

În 2022, Penny a făcut investiţii de 631 milioane de lei, în creştere cu 16% faţă de 2021 şi a ajuns la peste 6.500 de angajaţi, după 700 de noi angajări.

Totodată, compania a înregistrat un profit net de 152 milioane de lei în 2022, în creştere cu 24% comparativ cu anul anterior.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO