România este hub regional pentru îmbuteliatorul Coca-Cola. „Exportăm în peste zece ţări.“

19 iun 2017 Autor: Mădălina Panaete

România s-a conturat în ultimii ani ca un important hub de export pentru Coca-Cola HBC, aproximativ 13% din ru­lajul companiei locale venind din livrările în străinătate, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor furnizate de companie.
 
„Exporturile reprezintă o parte importantă din businessul nostru. Livrăm produsele realizate în România în aproximativ zece ţări şi vrem ca exporturile să crească. (...) Ne place să credem că România este un hub de inovaţie în regiune. Coca-Cola Lime de exemplu, care este dezvoltat pentru România, va fi lansat pe cel puţin două pieţe din Europa şi probabil apoi şi în alte ţări“, a declarat pentru ZF Jaak Mikkel, director general al companiei, care are trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.
 
Conform informaţiilor furnizate de companie, Coca-Cola HBC România exportă în ţări din jurul ţării precum Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Slovacia, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia sau Grecia, dar şi în ţări mai îndepărtate precum Italia, Malta, Austria sau Cipru. Exporturile companiei s-au situat anul trecut la aproape 15% din cifra de afaceri, fiind în creştere faţă de anul precedent. Printre cele mai importante branduri exportate de fabricile locale se află Cappy Pulpy. De altfel, România este singura ţară care realizează acest produs. În plus, şi Coca-Cola Lime, produs lansat anul trecut şi creat pentru piaţa locală, va fi adoptat de alte ţări.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
romania
, coca-cola
, companie
, piata
, trecut
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide