Retail&Agrobusiness

România este hub regional pentru îmbuteliatorul Coca-Cola. „Exportăm în peste zece ţări.“

Jaak Mikkel, director general al Coca-Cola HBC România

Jaak Mikkel, director general al Coca-Cola HBC România

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.06.2017, 00:06 364
România s-a conturat în ultimii ani ca un important hub de export pentru Coca-Cola HBC, aproximativ 13% din ru­lajul companiei locale venind din livrările în străinătate, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor furnizate de companie.
 
„Exporturile reprezintă o parte importantă din businessul nostru. Livrăm produsele realizate în România în aproximativ zece ţări şi vrem ca exporturile să crească. (...) Ne place să credem că România este un hub de inovaţie în regiune. Coca-Cola Lime de exemplu, care este dezvoltat pentru România, va fi lansat pe cel puţin două pieţe din Europa şi probabil apoi şi în alte ţări“, a declarat pentru ZF Jaak Mikkel, director general al companiei, care are trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.
 
Conform informaţiilor furnizate de companie, Coca-Cola HBC România exportă în ţări din jurul ţării precum Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Slovacia, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia sau Grecia, dar şi în ţări mai îndepărtate precum Italia, Malta, Austria sau Cipru. Exporturile companiei s-au situat anul trecut la aproape 15% din cifra de afaceri, fiind în creştere faţă de anul precedent. Printre cele mai importante branduri exportate de fabricile locale se află Cappy Pulpy. De altfel, România este singura ţară care realizează acest produs. În plus, şi Coca-Cola Lime, produs lansat anul trecut şi creat pentru piaţa locală, va fi adoptat de alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO