Retail&Agrobusiness

SABMiller nu se predă nici pentru 104 miliarde de dolari

SABMiller deţine pe piaţa locală Ursus Breweries, cu afaceri de peste 1,4 miliarde de lei anul trecut

SABMiller deţine pe piaţa locală Ursus Breweries, cu afaceri de peste 1,4 miliarde de lei anul trecut

Autor: Cristina Rosca

08.10.2015, 00:06 677
SABMiller PLC, al doilea jucător ca mărime de pe piaţa berii de la nivel mondial şi totodată proprietarul Ursus, liderul de pe piaţa locală de profil, a refuzat oferta de preluare înaintată de principalul său competitor, grupul belgian Anheuser-Busch InBev NV. Aceştia din urmă au oferit pentru preluarea SABMiller 104 mld. dolari, însă oferta a fost considerată „că subevaluează substanţial compania“.
 
De fapt, în interiorul SABMiller au apărut discuţii în contextul în care principalii doi acţionari ai companiei nu se pun de acord asupra vânzării. Grupul american Altria, care este totodată compania-mamă a producătorului de ţigări Philip Morris, şi familia columbiană Santo Domingo, una dintre cele mai bogate din statul sud-american, controlează împreună 42% din producătorul de bere SABMiller, scrie Financial Times. Altria, care are un pachet de peste 25% din acţiunile SABMiller, a anunţat că va susţine vânzarea la preţul propus de AB InBev sau la un preţ mai mare. Familia Santo Domingo, care are 15% din acţiuni, şi restul acţionarilor resping clar oferta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO