Retail&Agrobusiness

Starbucks angajează 500 de oameni în România

Starbucks angajează 500 de oameni în România
24.01.2017, 10:46 956

Grupul polonez AmRest, care deţine din 2015 franciza gru­pului american Starbucks în România, intenţionează  să angajeze în următorii doi ani circa 500 de oameni odată cu extinderea lanţului de cafenele pe piaţa locală.

„În următorii doi ani vom angaja circa 500 de oameni în mai multe posturi, de la barista până la poziţii de senior“, a spus Mateusz Sielecki, managing director al Starbucks pentru România şi Bulgaria.

Starbucks a avut anul trecut patru milioane de clienţi în cele 28 de cafenelele din România şi venituri în creştere faţă de 2015, însă Mateusz Sielecki nu a oferit rezultatele financiare deocamdată. În 2015, compania, care este lider al pieţei de cafenele din România, a avut afaceri de 55 de milioane de lei (12,2 milioane de euro), în creştere cu 52% faţă de 2014.

Brandul Starbucks face parte dintr-un portofoliu mai amplu al grupului polonez AmRest, care este prezent cu peste o mie de unităţi în total în 14 ţări, cu şapte branduri, printre care Starbucks, KFC, Pizza Hut şi Burger King. Grupul este prezent în România, Germania, Polonia, Cehia, Ungaria şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO