Retail&Agrobusiness

Studiu: 1 din 2 români consumă lapte în fiecare zi

Studiu: 1 din 2 români consumă lapte în fiecare zi

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.11.2015, 19:41 431

Circa 53% din români consumă lapte în fiecare zi, majoritatea preferându-l în prima parte a zilei, arată un studiu al producătorului de lactate Olympus.

Studiul privind consumul de lapte în rândul românilor dezvăluie faptul că laptele este un produs care nu lipseşte din gospodării. 71% dintre respondenţi asociază laptele cu prima parte a zilei şîl consumă în diferite feluri la micul dejun. De asemenea, rezultatele studiului arată că 1 din 3 gospodării consumă 2-3 litri de lapte pe săptămână, 41% dintre respondenţi declarând că toţi membrii familiei consumă lapte în mod regulat.

Pentru majoritatea respondenţilor studiului Olympus (81%), laptele va rămâne întotdeauna o sursă importantă de calciu, vitamine şi minerale, în timp ce 22% dintre ei aleg acest aliment pentru că le aduce aminte de copilărie. Aproape jumătate dintre respondenţi (44%) preferă laptele pentru că le oferă o stare de linişte şi calm după o zi agitată, iar 25% îl consumădeoarece le atenuează senzaţia de foame.

Datele din studiul Olympus au fost obţinute prin intermediul unui chestionar online, la care au răspuns 271 persoane, salariaţi din mediul urban, care sunt conectaţi la internet şi folosesc canalele sociale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO