Retail&Agrobusiness

Tranzacţie: Leroy Merlin, al doilea cel mai mare retailer din piaţa locală de bricolaj, semnează cu austriecii de la Supernova pentru două spaţii de retail în Bucureşti, cu o suprafaţă totală de 21.000 mp

Tranzacţie: Leroy Merlin, al doilea cel mai mare...

Autor: Cristina Bellu

12.03.2024, 10:27 27679

Leroy Merlin, al doilea cel mai mare retailer de bricolaj din România, după cifra de afaceri, a închiriat de la compania austriacă Supernova Group două spaţii de retail în Bucureşti, în suprafaţă totală de 21.000 metri pătraţi.

Tranzacţiile au fost intermediate de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Cele două spaţii sunt localizate în cadrul proiectelor Supernova Lujerului şi Supernova Pantelimon, şi au 8.300 metri pătraţi, respectiv 13.000 metri pătraţi.

”Cele două spaţii se află în poziţii cheie, în unele dintre cele mai intens populate zone în Bucureşti, şi completează foarte bine atât portofoliul de magazine pe care Leroy Merlin îl deţine în oraş, cât şi mixul de chiriaşi pe care Supernova intenţionează să-l ofere clienţilor prin remodelarea spaţiilor din cele două galerii comerciale. Segmentul de DIY a fost unul dintre performerii pieţei de retail în ultimii ani, dovedindu-şi rezilienţa în condiţii dificile, precum inflaţie ridicată, consum în scădere, dobânzi mari. Mai mult decât atât, credem că piaţa de DIY locală va continua să crească, ceea ce se va traduce în noi investiţii.”,spune Bogdan Marcu, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox.

Supernova Lujerului şi Supernova Pantelimon fac parte din portofoliul de şase proprietăţi Cora pe care Supernova Group l-a achiziţionat în 2021 în urma unei tranzacţii de tip sale and leaseback, care au fost sau urmează să fie modernizate şi redenumite.

"Având în vedere că Supernova Lujerului va trece, de asemenea, printr-un proces de renovare şi modernizare în perioada următoare, ne aşteptăm ca odată cu sosirea unui partener atât de valoros, aşa cum este Leroy Merlin, să avem un centru comercial puternic, care va deveni una dintre cele mai atractive destinaţii de shopping din zonă”, adaugă Markus Pinggera, Managing Director at Supernova Group.

Supernova Group este o companie internaţională care se concentrează pe dezvoltarea şi managementul a proprietăţilor imobiliare comerciale din Austria, Slovenia, Croaţia, România şi Slovacia. Portofoliul actual al grupului cuprinde peste 110 proprietăţi cu o valoare brută de 2,2 miliarde de euro. Supernova Group a intrat pe piaţa din România în noiembrie 2020 prin preluarea centrului comercial Jupiter City din Piteşti, care de atunci a fost rebranduit şi complet renovat. În plus, Supernova Group a achiziţionat încă şase centre comerciale în 2021, situate în Bucureşti (trei locaţii), Constanţa, Bacău şi Drobeta Turnu

"Prin colaborarea cu Supernova şi deschiderea celor două magazine în Bucureşti întărim şi mai puternic modelul nostru de business: investiţiile în oameni, expansiunea reţelei de magazine, digitalizare si sustenabilitate.”, completează Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin Romania.

Leroy Merlin, al doilea jucător de pe piaţa de bricolaj din România după cifra de afaceri raportată în 2022, mai deţine patru magazine în Bucureşti, ultimul fiind deschis în 2020. La nivel naţional, grupul este prezent în 15 oraşe, având 21 de magazine, în care lucrează aproximativ 3.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO