Radu Chiţu, 72 de ani, a proiectat de-a lungul carierei mai multe fabrici de alcool, bere sau produse alimentare, iar după ce strâns mai bine de două decenii echipamente pentru propria fabrică a reuşit să pună pe picioare microberăria Cazino în Sibioara (jud. Constanţa).
„În fabrică lucrez singur deocamdată până când o să avem nişte rezultate care să ne convingă de faptul că afacerea merge bine. Eu sunt manager general, femeie de serviciu, proiectant şi frigotehnist. Unul dintre băieţi se ocupă de desfacere, iar celălalt de marketing, dar are şi afacerea lui“, spune Radu Chiţu, care a investit, din primele estimări, peste 125.000 de euro în fabrică. A început să cumpere echipamente pentru propria fabrică încă din anii’90, după ce a decis să renunţe la jobul „călduţ” de şef de compartiment într-un centru de calcul electronic şi să se dedice meseriei sale de inginer în industrii fermentative ( bere, vin etc.). A proiectat mai întâi, în 1992, o fabrică de bere cu ajutorul finanţării unui român plecat în SUA. Unitatea s-a închis însă după câţiva ani de activitate într-o perioadă în care giganţii internaţionali începeau să câştige tot mai mult teren pe piaţă. „Doi ani am proiectat şi construit pentru diverşi clienţi fabrici de alcool, de muştar şi altele, dar în niciun moment nu am renunţat la ideea de-a avea propria făbricuţă de bere“, povesteşte Radu Chiţu, care în 1998 s-a angajat în cadrul firmei austriece BBAG (devenită ulterior Brau Union - n. red.), care preluase fabrica de bere din Constanţa. Unitatea de producţie a fost cumpărată de grupul olandez Heineken în anul 2000. Radu Chiţu a fost mai întâi inginer şef şi apoi directorul fabricii din Constanţa, lucând în unitatea de producţie până în 2009, când a ieşit la pensie.