Retail&Agrobusiness

Un grup din Brazilia şi fondul de investiţii al statului Qatar preiau procesatorul de carne de pui Banvit

Un grup din Brazilia şi fondul de investiţii al...

Autor: Mădălina Panaete

12.01.2017, 00:05 1450

Producătorul de carne de pui Banvit din Turcia, prezent şi în România printr-o fabrică de furaje şi ferme de creştere a păsărilor, va fi cumpărat de compania activă  în industria alimentară BRF din Brazilia, un colos cu afaceri 32 mld. dolari, şi de fondul de investiţii al Qatarului. 

BRF a anunţat, conform Reuters, că va prelua 60% din acţiunile companiei, în timp ce fondul de investiţii al Qatarului (Qatar Investment Authority) va cumpăra 40% din participaţii, valoarea companiei (inclusiv datoriile) fiind calculată la 470 de milioane de dolari. 

Banvit va fi integrată în OneFoods, subsidiara BRF, care şi-a început operaţiunile anul trecut. Prima fază a tranzacţiei va consta în achiziţia a 79,5% din acţiunile companiei din Turcia, care va fi urmată de o ofertă pentru restul acţiunilor, mai scrie Reuters. 

BRF are în portofoliu branduri precum Sadia, Perdix sau Speedy Pollo, are 54 de unităţi de producţie în şapte ţări şi peste 105.000 de angajaţi. Grupul are venituri de peste 32 miliarde de dolari anual. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO