Retail&Agrobusiness

Un laborator de dulceţuri început în casa copilăriei şi-a mărit producţia de trei ori într-un an

Mihai Zaharia este unul dintre cei doi fondatori ai Bunicel.ro

Mihai Zaharia este unul dintre cei doi fondatori ai Bunicel.ro

Autor: Corina Mirea

23.12.2014, 00:06 1344
Brandul de dulceţuri Bunicel.ro, lansat pe piaţă în primăvara anului trecut de un cuplu de antreprenori tineri – Mihai Zaharia şi Alexandra Rapailă - despre care ZF a scris la doar câteva luni după ce micul laborator deschis într-o casă din oraşul Costeşti (judeţul Argeş) şi-a început acti­vitatea, şi-a triplat în 2014 producţia. Astfel, de la 1.200 de borcane de dulceaţă produsă de cei doi antreprenori din livada casei în care Mihai Zaharia a copilărit, Bunicel.ro a ajuns la un număr de circa 3.600 de borcane de dulceaţă şi magiun.
 
Din acestea, antreprenorii au vândut în jur de 2.300 de bucăţi în primele opt luni ale acestui an, câştigând peste 7.000 de euro.
 
„Am ajuns la limita de producţie a fruc­te­lor din livada noastră şi am discutat deja cu câţiva vecini care au aceleaşi soiuri de pomi fructiferi pentru a colabora. Suntem şi în continuu proces de schimbare, de inovare. Am luat deci­zia de a produce din 2015 doar 10% dulce­ţuri tradiţionale, restul fiind dulceţuri fără zahăr, suc de mere sau de struguri. Nu există un astfel de produs pe piaţa acum“, spune Mihai Zaharia.
 
În plus, el precizează că inovaţia va veni şi la nivel de combinaţii de ingredient. Pe lângă dulceţurile de pepene galben, mere verzi şi scorţişoară (cel mai vândut sortiment), de gutui, de dovleac turcesc combinat cu mere şi stafide, de mere şi prune şi magiun de gutui, de dovleac sau de mere, pe care Bunicel.ro le-a avut de la început, de anul viitor cei doi antreprenori vor produce şi magiunuri fără zahăr cu anason stelat şi nucşoară, gem de piersici, de corcoduşe şi cardamon şi magiun de prune cu nucă şi mentă. Conţinutul acestora va fi 99% fruct şi 1% condimente. Preţul produselor Bunicel.ro variază în prezent de la aproape 13 lei pentru un borcan de dulceaţă de pepene galben, mere verzi şi scorţişoară (201 grame) la aproape 17 lei pentru un borcan cu dulceaţă de nuci verzi (255 de grame).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO