Retail&Agrobusiness

Un producător de panificaţie din Galaţi a luat un ajutor de stat pentru 185 de locuri de muncă

Un producător de panificaţie din Galaţi a luat un...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.09.2016, 17:17 1420
Patisgal, o afacere din Galaţi cu o istorie de circa 13 ani care realizează produse de panificaţie şi patiserie, a aplicat pentru un ajutor de stat în valoare de 5,3 milioane de lei şi a primit aprobarea guvernului pe proiectul care presupune recru­ta­rea a 185 de angajaţi, conform da­te­lor de pe mfinante.ro. Dintre cele 185 de lo­curi de muncă pe care societatea ar urma să le creeze 54 sunt pentru lucrători defavorizaţi.
 
Reprezentanţii companiei cu acţionariat local nu au răspuns soli­cită­rii ZF cu privire la ce presupune această investiţie sau la portofoliul de produse al Patisgal, aceasta nea­vând un site oficial.
 
Patisgal se numără printre cele 24 de firme cărora le-au fost aprobate pro­iec­tele pentru ajutor de stat pe schema instituită prin H.G. nr. 332/2014, care promovează dezvol­ta­rea regională prin crearea de locuri de muncă (sesiunea 30.05-10.06). În to­tal, cele 24 de companii s-au anga­jat să recruteze peste 3.300 de oa­meni. Pe lista firmelor care au primit aprobarea pe cererea de ajutor de stat se află şi companii mari precum Yazaki Ro­mânia (componente a­uto), Webhelp România (out­sor­cing) sau Star Transmission (componente au­to). Patisgal se află pe locul opt ca va­loare a ajutorului de stat primit în se­siunea menţionată a schemei de ajutor de stat, unde cea mai mare su­mă aprobată este de aproape 17 mil. lei, iar cea mai mică de circa 400.000 de lei. Pe lista cererilor de ajutor respinse se află şi cele ale Bitde­fender sau Deloitte Teh­nologie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO