Retail&Agrobusiness

Vânzările IKEA în România s-au majorat cu 14,1% în anul fiscal 2023, la peste 1,2 mld. lei

Vânzările IKEA în România s-au majorat cu 14,1% în...

Autor: Cristina Bellu

17.11.2023, 16:58 99

IKEA România, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă şi decoraţiuni, a raportat pentru anul fiscal 2023 o creştere a vânzărilor de 14,1% comparativ cu anul precedent, înregistrând afaceri de peste 1,2 miliarde de lei, la mai mult de 22 de milioane de produse vândute în toate unităţile.

Pe segmentul online, în perioada 1 septembrie 2022 – 31 august 2023, vânzările s-au majorat cu 6% faţă de anul fiscal 2022, confirmând tendinţa în creştere a consumatorilor pentru achiziţiile online.

Totodată, 2023 a marcat deschiderea magazinului din Timişoara care a cotribuit semnificativ la îmbunătăţirea performanţei rezultatelor obţinute, spun oficialii IKEA.

„Anul fiscal 2023 a fost un an de creştere pentru IKEA România. Odată cu deschiderea IKEA Timişoara, am reuşit să facem încă un pas important în misiunea noastră de a crea o viaţă mai bună pentru cât mai mulţi oameni.", spune Violeta Neniţă, Market Manager, IKEA România.

Produsele de mobilier rămân în topul preferinţelor clienţilor, raportul dintre vânzările de mobilier şi cele de accesorii fiind de 64% pentru mobilă şi 36% pentru accesorii.

În anul fiscal 2023, magazinele IKEA au înregistrat 5 milioane de vizitatori, în timp ce platforma online a marcat 27 de milioane de vizite şi peste 381.000 de comenzi online.

„În continuare, ne propunem să explorăm noi formate care să ne permită să rămânem o companie accesibilă, convenabilă şi sustenabilă atât astăzi, cât şi în viitor, dezvoltând mediul omnichannel şi investind în accesibilitate.", adaugă Violeta Neniţă.

Ca rulaj pe o singură companie, IKEA este cel mai mare retailer de pe plan local. Pe lângă magazine, retailerul are şi şase puncte de ridicare a comenzilor în ţară şi magazinul online. IKEA a adoptat în România politica paşilor mărunţi de expansiune, compania fiind în continuă căutare de locuri, dar şi de formate pentru a le aduce în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO