Companii

Reţeaua de clinici stomatologice Dent Estet a investit 12 mil. euro în ultimii şapte ani, sub umbrela MedLife

Reţeaua de clinici stomatologice Dent Estet a investit...

Autor: Georgiana Mihalache

21.07.2023, 12:05 224

Dent Estet, cel mai mare jucător din piaţa stomatologiei după cifra de afaceri, a investit 12 mil. euro în total în ultimii şapte ani, din 2016 până în 2023, iar numărul de clinici a ajuns la 18 unităţi în perioada menţionată.

Începând din 2016, grupul MedLife, cel mai mare jucător din piaţa privată de sănătate, a intrat în acţionariatul Dent Estet, preluând un pachet de 60% din acţiuni. Restul acţiunilor  au rămas la fondatori, familia Taban.

„În cei 7 ani alături de MedLife am reuşit să creăm un sistem integrat de servicii medicale pentru excelenţă în sănătatea orală, dar şi să investim în educaţie de calitate pentru viitoarele generaţii de medici stomatologi sau manageri de clinici”, a transmis întrr-un comunicat de presă dr. Oana Taban, CEO şi fondator Dent Estet.

De la şapte clinici în 2016, Dent Estet a ajuns la 18 unităţi în nouă oraşe mari ale ţării - Bucureşti (8 clinici), Timişoara (2), Sibiu (2), Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Ploieşti, Craiova, Arad. În plus, numărul de pacienţi unici a crescut cu circa 150% în perioada menţionată. Astfel, au fost evaluaţi şi trataţi peste 150 000 de pacienţi. Şi echipa medicală a crescut de la 73 de medici stomatologi în 2016, la 185 în prezent.

„În perioada următoare, ne vom concentra pe consolidarea sistemului integrat pe care l-am creat, prin investiţii în digitalizarea tuturor clinicilor aflate în portofoliu, extinderea activităţii în zona Moldovei, dar şi prin dezvoltarea pe segmentul corporate”, a declarat Dorin Preda, director executiv MedLife.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO