Companii

Reynaers vrea afaceri de 8 milioane de euro în acest an

 Reynaers vrea afaceri de 8 milioane de euro în acest an

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.07.2016, 12:56 293

Reynaers Aluminium România, subsidiara locală a liderului european pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii, a raportat în prima jumătate a acestui an un avans cu aproximativ 7% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară a anului trecut, evoluând astfel în linie cu piaţa de profil.

„Deschiderea centrului logistic din apropierea Capitalei, dezvoltarea echipei şi evoluţia pozitivă a pieţei de construcţii, în general, şi a celei de profil, în particular, au avut un impact pozitiv în dezvoltarea afacerilor companiei în primul semestru din acest an”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers România. Astfel, business-ul companiei a ajuns la circa. 3 milioane de euro în primele şase luni din 2016, comparativ cu 2,7 milioane de euro, în anul precedent.

Pentru acest an, compania estimează o cifră de afaceri de 8 milioane de euro.

„Această creştere nu va fi susţinută doar de proiectele interne. Estimăm că până la finele anului business-ul Reynaers România va fi susţinut şi de creşterea comenzilor pentru export, a mai declarat Daniel Popa.

Anul acesta aduce, de asemenea, şi o creştere a pieţei constructiilor cu aproximativ 10 procente. Acest avans se datorează atât numărului mare de clădiri de birouri ce se construiesc în special în Bucureşti, cât şi majorării segmentului rezidenţial. În plus, potrivit companiei, clienţii sunt tot mai atenţi la ce tip de produse aleg pentru proiectele pe care le demarează, punând accent pe calitate şi durabilitate, se mai arată în comunicatul transmis de companie.

 

În ceea ce priveşte prezenţa pe piaţa locală, potrivit lui Daniel Popa, 60% din vânzări sunt reprezentate de profilele destinate faţadelor cortină. Pe plan secund se află, cu 30% din vânzări, reperele pentru uşi şi ferestre, restul fiind atribuit reperelor pentru uşi glisante.

“Echipa noastră de arhitecţi şi ingineri şi-a alocat mai mult de 40% din timp pentru a oferi suport tehnic şi soluţii arhitecturale unor proiecte mari, începute încă de anul trecut. Consultanţa acordată celor mai importanţi parteneri - precum antreprenori generali, firme de project management şi birouri de arhitectură - a reprezentat o altă parte considerabilă a implicării noastre în proiectele din piaţă”, a subliniat Daniel Popa.

Astfel, în prima jumătate a anului în curs, Reynaers România a livrat produse atât pentru proiecte din ţară, cât şi pentru export.

De asemenea, în luna aprilie, compania a lansat Masterline 8, un sistem pentru ferestre disponibil în 3 variante de design, ceea ce îl recomandă pentru orice categorie de proiect, indiferent de stilul arhitectural vizat. Acesta a fost foarte bine primit de piaţa de profil, astfel că, în perioada aprilie – iunie, sistemul a fost deja vândut în 5 proiecte locale pe segmentul rezidenţial.

Cu sediul central în Duffel, Belgia, Reynaers Aluminium este unul din liderii europeni specializaţi în dezvoltarea soluţiilor durabile de aluminiu pentru uşi, ferestre, pereţi cortină, sisteme glisante, parasolare şi sere. Infiinţată în anul 1965, compania Reynaers are peste 1.500 de angajaţi în 37 de ţări din întreaga lume şi exportă în peste 60 de ţări de pe 5 continente.

Prezenţă pe piaţa locală încă din 2006, Reynaers Aluminium România a cunoscut o creştere rapidă pe piaţa de profil, produsele adresându-se proiectelor rezidenţiale, comerciale, office sau industriale. În 2015 compania a raportat, pe plan local, un business de 7 milioane de euro.

Printre lucrările de referinţă ale companiei se numără Afi Park, Metropol Offices, Oregon Park, Braşov Business Park, Promenada Mall sau Aeroportul Henri Coanda.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO