Companii

Roland Berger va consulta Posta Romana pentru 1,8 mil. euro

Roland Berger va consulta Posta Romana pentru 1,8 mil. euro

Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor: Consultantul va trebui sa elaboreze strategia de restructurare avand in vedere alinierea reglementarilor in domeniul portal cu directivele si practicile din tarile membre ale UE, analiza si prezentarea posibilelor solutii si mecanisme de restructurare a companiei.

23.01.2007, 19:36 50

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) a semnat cu firma de consultanta Roland Berger contractul de consultanta si servicii financiare pentru restructurarea Postei Romane, potrivit reprezentantilor MCTI.
"Consultantul va trebui sa elaboreze strategia de restructurare avand in vedere alinierea reglementarilor in domeniul portal cu directivele si practicile din tarile membre ale Uniunii Europene, analiza si prezentarea posibilelor solutii si mecanisme de restructurare a companiei, prezentarea clara a optiunilor disponibile, cu avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni", a spus ministrul comunicatiilor Zsolt Nagy.
Restructurarea CNPR urmareste maximizarea valorii companiei inainte de a incepe pregatirea procesului de privatizare.
Guvernul Romaniei a aprobat semnarea contractului de consultanta pentru restructurarea Postei Romane in sedinta de guvern din data de 22 noiembrie 2006, cand a fost adoptata Hotararea privind aprobarea contractului de consultanta si servicii financiare pentru restructurarea in vederea privatizarii Postei Romane.
Contractul se va desfasura pe parcursul a 18 luni, in doua etape.
Prima etapa presupune pregatirea unei strategii de restructurare a companiei, iar cea de-a doua etapa presupune acordarea de asistenta MCTI si managementului companiei in implementarea strategiei de restructurare.
Posta Romana trebuie sa ajunga astfel la un nivel tehnologic si managerial comparabil cu al celelorlalte state europene.
Roland Berger va primi un onorariu de consultanta de 1,8 milioane de euro.
"Contractul pe care l-am incheiat pentru consultarea Postei Romane se situeaza ca valoare intre primele 10 contracte pe care le-a incheiat Roland Berger in Romania", au spus reprezentantii companiei de consultanta.
Roland Berger a concurat pentru obtinerea acestui contract cu alte companii de renume precum Bearing Point, ING, McKinsey & Company si consortiul Ernst & Young, CAIB Corporate GmbH si NM Rothschild & Sons Ltd.
In 2005 piata de consultanta se ridica la aproximativ 270-280 de milioane de euro, principalii jucatori de pe aceasta piata fiind asa-numitul grup BIG 4. Companiile care fac parte din BIG 4 sunt PricewaterhouseCoopers, Ernst&Young, KPMG si Deloitte.
Posta Romana are peste 35.000 de angajati si un numar de peste 7.000 de unitati teritoriale.
CNPR este principalul furnizor de servicii postale de pe piata romaneasca si estima ca va incheia anul 2006 cu un profit de 20 de milioane de euro, in crestere cu 81% fata de profitul obtinut in 2005. Posta Romana ramana pe primul loc pe piata de posta, la o diferenta remarcabila de urmatorii jucatori, cu o cifra de afaceri estimata pe 2006 de 900 de milioane de lei (254 de milioane de euro) in 2006, cu 26% mai mult fata de cele 714 milioane de lei (197 de milioane de euro) inregistrate in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO