Companii

România a atras o investiţie a Daimler în producţia de transmisii recondiţionate

România a atras o investiţie a Daimler în producţia...

Autor: Bogdan Alecu

05.08.2016, 00:07 2250

E cea mai mică investiţie a Daimler în regiune.

Daimler a demarat la Sebeş construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze, care vor fi vândute ulterior ca piese de schimb în service-urile mărcii Mercedes-Benz, la nivel mondial.

„Daimler AG extinde unităţile de producţie în România prin înfiinţarea unui proiect nou în Sebeş, care vizează o unitate de producţie în care se vor recondiţiona cutii de viteză primite de la dealeri, folosind cele mai noi tehnologii din domeniul auto­motive. Beneficiarul final va fi departamentul Daimler Global Services & Parts, iar inaugurarea va avea loc în anul 2017“, au spus reprezentanţii grupului german. Oficialii germani nu au comunicat investiţia realizată, însă aceasta vine la câteva luni de când nemţii au cumpărat teren lângă fabrica actuală. Această activitate de recondiţionare este diferită de cea din producţia de serie şi necesită mai multă muncă manuală decât automatizată. 

România a atras astfel cea mai mică investiţie din regiune, după ce în Ungaria nemţii au anunţat că vor investi 580 mil. euro în extinderea actualei uzine de la Kecskemet, alături de încă una de 1 mld. euro în construcţia unei noi fabrici, în timp ce în Polonia vor construi o nouă uzină de motoare cu 500 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO