Companii

„România are toate condiţiile pentru viticultori, dar imaginea negativă îi ţine pe aceştia departe“

Mihaela Tyrel de Poix

Mihaela Tyrel de Poix

Autor: Ioana David

19.11.2014, 00:05 191

Mihaela Tyrel de Poix, proprietara producătorului de vin SERVE, apreciază că imaginea negativă a României îi ţine pe viticultorii străini departe de piaţa locală, în ciuda faptului că sectorul îndeplineşte cea mai mare parte a condiţiilor necesare dezvoltării.

„România oferă în mod cert o varietate de condiţii climatice, de sol şi de soiuri, iar mai recent şi de profesionişti - un ansamblu de factori care în Franţa se numeste „terroir“ - care este deosebit de atractiv pentru orice viticultor. Dacă ne uităm însă la proporţia investiţiilor străine astăzi în total viticultura modernă, afirmaţia nu îşi regăseşte corespondenţa în realitate. Motivele sunt variate şi au foarte mult de-a face cu imaginea României în exterior şi cu percepţia investitorului străin despre mediul de afaceri românesc“, spune proprietara SERVE.

SERVE este prima investiţie străină din industria locală a vinului, afacerea fiind fondată în urmă cu 20 de ani. Bazele SERVE (Societatea Euro Română de Vinuri de Excep­ţie) au fost puse de contele Guy Tyrel de Poix, care a decedat în urmă cu doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO