Companii

România trebuie mutată din Balcani, unde „merge şi aşa“, în Europa, unde totul „merge ceas“

Bogdan Niţu. Foto: Silviu Matei

Bogdan Niţu. Foto: Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

05.11.2014, 00:07 1451

Bogdan Niţu, directorul general al producătorului de ţevi şi tuburi Superlit România, cu capital turcesc, spune că stabilitatea legislativă şi o strategie pe termen mediu „bine gândită şi riguros implementată“ pot aduce României o creştere economică anuală de 3%.

„Pentru a depăşi acest prag (de 3% - n.red.) este nevoie însă de mai mult curaj (scă­derea TVA la 16%) şi de generarea încrederii şi impli­cării fiecă­rui român într-un efort colectiv de a muta România din Bal­cani, unde «mer­ge şi aşa», în mijlocul Europei, unde totul «merge ceas»“, spune Niţu. TVA a fost majorată în 2010 de la 19% la 24%.

Şeful Superlit Ro­mâ­nia mai spune că politica adoptată de statul român anul aces­ta, de a reduce inves­tiţiile publice pentru a mic­şora deficitul bugetar, este „greşită“. În primele opt luni ale acestui an, statul a tăiat la sânge cheltuielile cu investiţiile, reducându-se cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„(Reducerea investiţiilor - n.red.) frânează dezvoltarea şi pune în pericol stabilitatea macroeconomică obţinută în anii anteriori“, afirmă el. Superlit, care are la Buzău o fabrică, estimează că va înregistra anul acesta o cifră de afaceri de circa 16 milioane de euro, iar exporturile către ţări precum Grecia urmează să genereze peste 60% din rulajul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO