Companii

Românii preferă să îşi organizeze singuri vacanţele: Doar 32% din românii care îşi fac vacanţele în afara ţării aleg o agenţie de turism

Românii preferă să îşi organizeze singuri...

Autor: Miruna Diaconu

24.04.2023, 16:45 130

Doar 13% dintre respondenţi au avut parte de cel puţin o vacanţă de peste patru nopţi şi o minivacanţă de 1-3 nopţi în ultimul an.

Doar 32% dintre românii care îşi fac vacanţele în afara ţării mai aleg o agenţie de turism pentru diferitele rezervări, procentul acestora scade la 18% atunci când e vorba de vacanţele în ţară, potrivit studiului Destinaţii Vi­zionare realizat de Institutul pentru Oraşe Vizionare şi Destinaţia Anului.

Studiul a fost realizat pe un eşan­tion de 3.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani. Dintre aceştia doar 77% au declarat că au fost într-o vacanţă în ultimele 12 luni, în timp ce 23% nu au fost în nicio vacanţă în ultimul an şi doar jumătate şi-au permis o vacanţă mai lungă de patru nopţi. „Cercetarea Destinaţii Vi­zionare a fost un proiect interesant şi com­plex, care ne-a permis să ana­lizăm în detaliu comportamentul şi preferin­ţele turiştilor români în ulti­mii ani. Rezultatele ne oferă o ima­gine clară asupra direcţiei în care se îndreaptă turismul în România şi ne ajută să înţelegem nevoile şi dorinţele turiş­tilor, astfel încât România să poa­tă oferi servicii şi destinaţii de cali­tate“, spune Manuela Mancaş, re­prezen­tan­ta agenţiei de cercetare de piaţă AHA Moments, care a contri­buit la realizarea studiului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO