Companii

RomReal obţine o altă extindere, de 3 ani, a scadenţei creditului de 11,6 mil. euro de la Alpha Bank

RomReal obţine o altă extindere, de 3 ani, a scadenţei creditului de 11,6 mil. euro de la Alpha Bank

Foto: Silviu Matei

Autor: Cristina Cuncea

30.11.2012, 00:01 60

Dezvoltatorul imobiliar RomReal, care deţine circa 130 hectare de teren în mai multe zone din România, a obţinut de la Alpha Bank o altă extindere, de trei ani, a scadenţei creditului de 11,6 milioane de euro, cu posibilitatea de prelungire a termenului de rambursare cu încă doi ani. Termenul de rambursare a fost extins până la 30 noiembrie 2015, iar documentaţia necesară este pe punctul de a fi finalizată, se arată într-un anunţ al RomReal. Compania a anunţat la începutul lunii octombrie că are dificultăţi la plata unui credit de 11,6 milioane euro de la Alpha Bank, scadent la sfârşitul lunii noiembrie, astfel că risca să intre în incapacitate de plată în lipsa unei înţelegeri cu banca. "Compania ar putea intra în incapacitate de plată foarte curând, dacă nu găsim la timp o soluţie cu Alpha Bank. Managementul a făcut eforturi substanţiale în ultimii ani pentru a reduce costurile operaţionale ale companiei, pentru a se adapta la condiţiile dificile ale pieţei şi să asigure fonduri pentru a returna creditul şi pentru cheltuielile de operare. Este nevoie să implementăm un program adiţional de reducere semnificativă a cheltuielilor pentru a ne asigura că vom avea suficient capital de lucru pentru continuarea activităţii", se arată într-un anunţ al companiei.

În cazul în care RomReal va ajunge la o soluţie cu Alpha Bank este posibil ca investitorul să opereze o majorare de capital de la acţionari prin emisiune de noi acţiuni. Creditul a fost obţinut de companie în 2007, iar Alpha Bank a acordat deja o prelungire a termenului limită cu doi ani, până la 30 noiembrie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO