Companii

Rotary Constructii a castigat contractul de 78 mil. euro pentru reabilitarea Bibliotecii Nationale

06.08.2008, 20:09 994

Licitatia pentru reabilitarea Bibliotecii Nationale, pentru care au fost alocate fonduri de 77,8 mil. euro, a fost castigata de Rotary Constructii, in asociere cu Rombet si UTI Instal Construct, insa exista o contestatie, a anuntat ieri ministrul culturii Adrian Iorgulescu, citat de Mediafax. Desi a fost anuntat castigatorul licitatiei, ministrul a anuntat ca lucrarile nu vor incepe inca, deoarece a existat o contestatie a concursului, pe care o va analiza Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).
Lucrarile de reabilitare a Bibliotecii Nationale, pentru care au fost alocate fonduri de 77,8 mil. euro din cele circa 200 mil. euro imprumutate de statul roman de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), trebuie sa fie finalizate in termen de maximum 33 de luni. Dintre imobilele care urmeaza sa fie reabilitate in scurt timp, in cadrul programului "Reabilitarea Monumentelor Istorice din Romania", ministrul a amintit Palatul Culturii din Iasi. Valoarea lucrarilor la Palatul Culturii care se vor executa este de 8,05 mil. euro, fara TVA, iar durata lor estimata este de 33 de luni, potrivit site-ului MCC.
De altfel, Adrian Iorgulescu va semna maine contractul de executie a lucrarilor de restaurare la Complexul Muzeal National "Moldova" - Palatul Culturii din Iasi, licitatia fiind adjudecata de firma ieseana Iasicon.
Rotary Constructii a fost nominalizata si pentru lucrarile de consolidare si amenajare a Palatului Victoria, contract estimat la 112 milioane de lei (32 de milioane euro).
La inceputul anului, fostul secretar general al Guvernului Ilie Bolojan afirma ca intentioneaza sa solicite Executivului sa aprobe incheierea contractului prin negociere directa, dupa ce vor fi purtate discutii cu firmele Rotary si Bog'Art.
Initiativa lui Bolojan nu s-a concretizat, astfel ca RA-APPS a decis sa reia licitatia, termenul limita pentru depunerea ofertelor fiind 11 septembrie. Compania a mai realizat lucrari de consolidare la Palatul Telefoanelor din Capitala, la sediul Regiei Autonome de Transport Bucuresti, Liceul Lazar din Capitala, la Centrul de Dirijare a Zborurilor - ROMATSA Bucuresti, la Administratia Financiara Sector 6 Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO