Companii

Roxana Manolescu, Caroli: Inflaţia a determinat consumatorii să fie mult mai atenţi la buget. Segmentul de produse feliate a avut o creştere de 5% în 2023

Roxana Manolescu, CEO Caroli Foods Group

Roxana Manolescu, CEO Caroli Foods Group

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.01.2024, 17:00 188

Caroli Foods Group este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de mezeluri, fiind controlat de grupul mexican Sigma Alimentos, care deţine şi Campofrio ♦ Caroli are o fabrică în Piteşti.

Roxana Manolescu, CEO Caroli Foods Group, unul dintre principalii ju­că­tori de pe piaţa de meze­luri, spu­ne că rata înaltă de inflaţie, prog­no­zată la 10% în 2023, a fost factorul major care a afectat piaţa şi buge­tul consuma­torilor, astfel că în faţa aces­tei pro­vocări compania a analizat ne­voile consumatorilor şi a intro­dus pe piaţă piaţă produse feliate.

„Inflaţia a determinat consu­matorii să fie mult mai atenţi la lista de cumpărături şi la bugetul alocat, coşul de cumpărături fiind mai mic în comparaţie cu alţi ani. Observăm tendinţa de a merge mai des în magazine pentru achiziţii mai mici sau pentru produse aflate în promoţie. În acest sens, am extins gamele de produse felitate în gramaje diverse, segmentul de produse feliate înregis­trând o creştere de 5% în 2023 comparativ cu celelalte formate de vânzare, care au scăderi uşoare“, a spus Roxana Mano­lescu, care este la conducerea pro­ducătorului de la jumăta­tea anului 2019. Ea crede că această tendin­ţă va continua şi în 2024, astfel că pro­­ducă­torul va investi în diversi­fi­­carea formatelor de pro­duse feliate. Roxana Manolescu spu­ne că predictibilitatea va fi dificilă şi în acest an, dar compania a făcut o strategie pe care este po­sibil să o mai ajusteze pe parcurs.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO