Companii

RTC Holding a cumparat si un distribuitor GSM

03.11.2005, 19:43 40

Grupul autohton RTC Holding a finalizat saptamana aceasta negocierile de preluare a distribuitorului de echipamente si servicii de telefonie mobila (telefoane, accesorii, baterii, cartele pre-paid) Simtech Datacom.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Simtech Datacom a avut anul trecut afaceri de circa 2,1 mil. euro si un profit net de circa 15.000 de euro, conform declaratiilor depuse la Ministerul Finantelor.

"Obiectivul nostru major pentru 2005 a fost consolidarea pozitiei pe piata IT si a comunicatiilor", a declarat Octavian Radu, fondatorul si proprietarul RTC Holding.

"Pentru zona de IT am ales Sistec si Best Computers, iar pentru telecomunicatii (...) am decis sa preluam firma Simtech", a explicat el.

Grupul RTC are o divizie specializata de telecom si un grup de retail pe acest segment, Mobishop, precum si un distribuitor en-gros, Mobicom. Astfel, Simtech va fuziona cu cele doua companii existente pentru a intari divizia de telecom. Numai acest segment va aduna afaceri de 50 de milioane de euro la finalul acestui an.

La inceputul lunii septembrie holdingul a fuzionat cu grupul Best (Best Computers, Best Distribution). In octombrie, compania a anuntat achizitia celui mare retailer de carte din Republica Moldova, Pro Noi. RTC si-a propus acum sa cumpere producatorul de articole de birotica Flaro.

Compania a cumparat luna trecuta si producatorul local de calculatoare Sistec din Cluj-Napoca, si de data aceasta nefiind facute publice detalii financiare. Sistec a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 10,2 milioane de euro.

Grupul RTC cuprinde mai mult de 65 de companii, grupate dupa specific in 13 divizii. La sfarsitul anului 2004, RTC Holding avea o cifra de afaceri de 108 milioane euro. In primele 9 luni ale anului, RTC a obtinut o cifra de afaceri de 117 milioane euro, cu 65% peste realizarile din aceeasi perioada a anului trecut. Pana la sfarsitul lui 2005, targetul grupului este de 190 de milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO