Companii

Rulmenţi Bârlad vrea să producă imitaţii de bijuterii

Rulmenţi Bârlad vrea să producă imitaţii de bijuterii

Autor: Radu Bostan

12.09.2014, 15:46 333

Rulmenţi Bârlad (simbol bursier RBL), companie controlată de conglomeratul turc Kombassan, vrea să-şi extindă gama de produse şi cu imitaţii de bijuterii, în contextul în care de la începutul anului firma a dat afară câteva sute de angajaţi din cauza lipsei comenzilor.

Intenţia companiei de a aborda noi segmente de piaţă va fi supusă votului acţionarilor săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat transmis Bursei de la Bucureşti. În aceeaşi şedinţă, acţionarii sunt chemaţi să aprobe vânzarea participaţiei în valoare de 150.000 de euro deţinută de Rulmenţi la URB Europe, o firmă înregistrată în Belgia care se ocupă de distribuţia produselor realizate în fabricile din România, Ungaria şi Turcia deţinute de grupul turc.

Rulmenţi Bârlad este cel mai mare angajator privat din judeţul Vaslui, însă anul trecut a renunţat la 255 de angajaţi, după ce vânzările au scăzut cu 34%, la 152 milioane de lei, iar profitul net s-a prăbuşit cu 95%, la mai puţin de un milion de lei.

În afară de fabricile europene, grupul turc a început acum câţiva ani o investiţie într-o fabrică de rulmenţi în India.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO