Companii

Ryanair intră în forţă pe aeroportul Otopeni cu zboruri zilnice spre Londra şi curse spre Dublin

Maria Macken, directorul de marketing şi de vânzări al companiei irlandeze Ryanair

În România există cerere pentru călătoriile cu avionul, de aceea am ales să venim pe aeroportul din Bucureşti. Există potenţial de trafic pentru city-break în aceste oraşe, dar şi de afaceri.

Maria Macken, directorul de marketing şi de vânzări al companiei irlandeze Ryanair În România există cerere pentru călătoriile cu avionul, de aceea am ales să venim pe aeroportul din Bucureşti. Există potenţial de trafic pentru city-break în aceste oraşe, dar şi de afaceri.

Autor: Mirabela Tiron

22.11.2013, 00:08 573

Compania aeriană low-cost Ryanair, cu afaceri de 5 miliarde de euro anual, turează motoarele la intrarea pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, şi lansează curse zilnice spre Londra (Stansted) din martie şi de patru ori pe săptămână spre Dublin (Irlanda) din aprilie anul viitor.

„Doar din Bucureşti estimăm că vom avea 100.000 de pasageri spre şi dinspre Londra şi 60.000 spre Dublin. În total, şi cu zborurile operate în orarul de vară din Constanţa şi Târgu-Mureş estimăm 210.000 pasageri“, a spus Maria Macken, directorul de marketing şi de vânzări al companiei irlandeze Ryanair, care a venit ieri la Bucureşti pentru a anunţa noile destinaţii din Capitală.

Low-costul va concura direct compania aeriană de stat Tarom care are zboruri spre aceste două destinaţii. Mai mult, recent a reintrat pe piaţa locală şi compania low-cost easyJet cu zboruri spre Londra, competiţia pe această rută fiind foarte puternică, având în vedere că şi Wizz Air şi Blue Air au curse spre acest oraş. De anul viitor piaţa muncii în Marea Britanie se va liberaliza, ceea ce ar putea contribui la o creştere a tra­ficului spre această ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO