Companii

Sameday Courier a avut creştere de 46% a afacerilor în T1

Sameday Courier a avut creştere de 46% a afacerilor în T1

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.05.2015, 11:29 447

Firma de curierat Delivery Solutions, cunoscută ca Sameday Courier (simbol bursier SDAY), a raportat o cifră de afaceri de 2,6 milioane lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 46% faţă de volumul înregistrat în perioada similară a anului trecut, conform unui comunicat transmis de companie.

Majorarea cifrei de afaceri a fost determinată de creşterea volumului de trimiteri, în condiţiile în care toate liniile de business au înregistrat evoluţii pozitive. Totodată, creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de dezvoltarea segmentul de livrări în aceeaşi zi, concomitent cu majorarea volumului proiectelor cu livrare în regim mai puţin accelerat, adresat şi neadresat.

De asemenea, profitul companiei a crescut cu 96% faţă de primul trimestru din 2014 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013.. Rata de profit corespunzătoare perioadei ianuarie-martie 2015 a fost de peste 18%, conform datelor transmise de companie.

Avem o creştere semnificativă a veniturilor şi a profitului. Practic, profitul primului trimestru egalează profitul obţinut în tot anul trecut, fiind în linie cu obiectivele stabilite pentru acest an. Este cel mai bun trimestru al nostru de până acum”, a declarat Lucian Baltaru, acţionar şi General Performance Manager la Sameday Courier.

Creşterea vine în contextul în care, la jumătatea lunii februarie a acestui an, Sameday a devenit primul operator românesc de curierat rapid listat la Bursa de Valori Bucureşti şi prima companie românească listată pe platforma AeRO a BVB.

Rezultatele Sameday Courier pe primul trimestru sunt foarte bune, în linie cu ceea ce ne-am propus. Cresc zona de e-commerce, livrările către persoane fizice, creşte nevoia pentru livrările programate la anumite ore şi este posibil să mai vedem evoluţii care să vină în întâmpinarea nevoilor clientului destinatar, de a controla cât mai bine nu doar la ce oră primeşte ceva, dar şi unde o poate face.”, a afirmat Octavian Bădescu, antreprenor şi fondator al Sameday Courier.

Managementul Sameday Courier estimează că la nivelul întregului an 2015 va ajunge o creştere a cifrei de afaceri peste media pieţei, vizând atingerea unui rulaj de 10 milioane de lei şi o profitabilitatede „două cifre” (peste 10% n-red.).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO