Companii

Sameday Courier a raportat o creştere semnificativă a veniturilor realizate în 2016. "Probabil că, procentual, este chiar cea mai mare din piaţă"

Octavian Bădescu şi Lucian Baltaru

Octavian Bădescu şi Lucian Baltaru

Autor: Corina Zamfir

14.04.2017, 16:23 592

Delivery Solutions SA, compania care operează brandul Sameday Courier, a înregistrat venituri mai mari cu 56% faţă de cele din anul precedent, ajungând la 13,47 milioane lei, în comparaţie cu cele 8,60 milioane lei contabilizate în 2015, se arată într-un comunicat al Sameday.

Profitul brut realizat de companie în 2016 a ajuns la 0,70 milioane de lei, în creştere cu 32% faţă de cel din 2015, de 0,53 milioane de lei.

„Este o creştere sănătoasă, peste media industriei. Probabil că procentual este chiar cea mai mare din piaţă. Această evoluţie a fost generată atât de propriile demersuri de dezvoltare, cât şi de conjunctura economică şi din piaţă. Provocările actuale ţin inclusiv de gestionarea creşterii în condiţiile necesităţii de a oferi în acelaşi timp şi calitate serviciului”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager al Sameday Courier.

Majorarea cifrei de afaceri a fost determinată de creşterea volumului de trimiteri, în condiţiile în care toate liniile de business au înregistrat evoluţii positive, susţin reprezentanţii companiei. Creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de dezvoltarea segmentul de livrări în aceeaşi zi, concomitent cu majorarea volumului proiectelor cu livrare adresată, a doua zi.

“Pentru anul 2017 avem obiective la fel de ambiţioase, a căror atingere va depinde şi de resursele financiare pe care le vom aloca. Aceasta înseamnă că va trebui să investim şi mai mult, inclusiv pe baza rezultatelor anului trecut, deci probabil că vom reinvesti profitul în perspectiva obţinerii în acest an a unor venituri între 4 şi 5 milioane euro”, a adăugat Lucian Baltaru.

„Creşterea cifrei de afaceri este semnificativă, vorbim de cele mai mari venituri din istoria companiei (cca 3 milioane Euro şi mă bucur că am putut repeta consecvent aceasta sintagma in ultimii ani). Am atins din această perspectivă încă din 2016 obiectivul propus pentru anul 2017, iar profitul a crescut şi el, chiar şi in condiţiile necesităţii de a aloca resursele necesare susţinerii creşterii”, a mai precizat Octavian Bădescu, fondator şi acţionar majoritar al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO