Companii

Sanofi-Aventis este la final cu mutarea a zece produse la Bucureşti. Exporturile încep în februarie-martie

Autor: Ioana David

21.11.2010, 23:49 178

Sanofi-Aventis, cel mai mare jucător pe piaţa farmaceutică dinRomânia, care deţine producătorul Zentiva (Sicomed), va demara înfebruarie-martie anul viitor exporturi pentru zece medicamenteproduse în fabrica pe care o deţine în Capitală.

Livrările externe vor viza state precum Franţa, Germania,Italia, Marea Britanie, Portugalia. În prezent, compania are oprezenţă timidă externă la nivelul Republicii Moldova însă volumemai mari la export se vor atinge odată cu cele zece produse pepieţele din Vest.

Medicamentele vor fi din arii precum urologie şi hipertensiune,dar şi altele. Dan Ivan, country head al Sanofi-Aventis şipreşedinte al consiliului de administraţie al Zentiva SA, aexplicat faptul că fabrica de la Bucureşti are câteva avantaje."Capacitatea de producţie, de peste două miliarde de tablete, nueste folosită 100%", a spus Dan Ivan.

Reprezentanţii producătorului nu au dat date legate de valoareaestimată a exporturilor sau despre ponderea lor în producţia anualăa fabricii.

În 2009, Sanofi-Aventis, unul dintre cei mai mari producători demedicamente din lume, a preluat grupul ceh Zentiva, şi astfel fostafabrică Sicomed din Bucureşti. Ulterior, compania şi-a anunţatintenţia de a muta produse la această unitate şi de a demaraexporturile. "Avem un proiect de lansare a unei aspirine cardiace.Aşteptăm ultima avizare de la ANM (Agenţia Naţională aMedicamentului - n. red.)", a mai spus Dan Ivan. Medicamentul va fiprodus de Laropharm, o companie locală, şi va fi promovat deechipele Sanofi.

Sanofi-Aventis a inaugurat vineri un depozit de 2.500 de metripătraţi în cadrul unei platforme operate de FM Logistic dinChiajna. Reprezentanţii companiei au explicat faptul că dupăpreluarea Zentiva volumele au crescut foarte mult, astfel că aapărut necesitatea acestui centru logistic. Parteneriatul a fostîncheiat pe o perioadă de cinci ani. Sanofi-Aventis (împreună cuZentiva) are afaceri anuale de peste 200 mil. euro. Produsele celemai vândute sunt Lantus, Plavix, Claxane, Taxotere (din portofoliulSanofi-Aventis) şi Simvacard şi Trombex (ale Zentiva).

FM Logistic, un operator logistic internaţional, a intrat înRomânia în 2003, şi oferă servicii de transport intern şiinternaţional şi co-packing pentru grupuri precum Nestlé, P&G,Cora, L'Oreal, Yves Rocher şi altele.

Anul acesta compania estimează o cifră de afaceri de 18 mil.euro, iar pentru 2011 de 21-22 mil. euro. FM Logistic operează oplatformă logistică în Dudeştii Noi (Timiş) şi Petreşti(Dâmboviţa). Compania are proiecte şi în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO