Companii

Sapte retaileri au inchis magazinele din centrul comercial Vitantis la opt luni de la inaugurare

Sapte retaileri au inchis magazinele din centrul comercial Vitantis la opt luni de la inaugurare

George Teleman, partener al firmei Equest Investments

17.05.2009, 16:30 167

In galeria comerciala a proiectului Vitantis din sud-estul Capitalei, care mai cuprinde si un hipermarket Carrefour, o unitate de bricolaj Praktiker, un magazin de electrocasnice Technomarket si o unitate de mobilier Bontas, au fost inchise in ultimele luni sapte magazine.

"In momentul de fata avem 70 de unitati inchiriate dintr-un total de 86 disponibile, adica 32.558 de metri patrati dintr-o suprafata inchiriabila de 34.219 metri patrati - un grad de inchiriere general de 95,15%", a declarat pentru ZF George Teleman, partener al firmei Equest Investments, administratorul fondului britanic Equest Balkan Properties, proprietarul Vitantis.
 
Contracte reziliate cu acordul partilor
Potrivit lui Teleman, cele sapte magazine inchise sunt Feel Good (Steilmann), Blue Bird (divizie a Lee Cooper), K Tech (Ultra Pro), Black Sheep Collection, Win 2000 El Vision, Ravioli si Milavista.
Patru dintre contracte au fost reziliate cu acordul partilor, in conditiile in care chiriasii nu aveau puterea financiara pentru a promova magazinele, potrivit lui Teleman, in timp ce Ultra Pro a intrat in lichidare la nivel national, iar Lee Cooper a decis inchiderea diviziei Blue Bird de pe piata locala.
"In perioada 18 septembrie 2008 - 1 mai 2009 am avut un total de 2.296.874 de vizitatori si o medie lunara de 312.000 de vizitatori, cu un trafic mai mare pe long week-end (vineri - sambata - duminica), de circa 14.000-16.000 de vizitatori pe o astfel de zi", spune reprezentantul Equest.
 
Proiect scos la vanzare de opt luni
Datele privind traficul, din care reiese o medie de peste 10.000 de vizitatori zilnic, arata ca estimarile proprietarilor din momentul deschiderii au fost corecte, tinand cont ca reprezentantii Equest vizau atragerea a 10.000 de oameni pe zi in cadrul proiectului.
Vitantis este situat in zona de sud-est a Capitalei, in apropierea Rin Grand Hotel. Centrul comercial mai cuprinde, pe langa cele patru ancore (Carrefour, Praktiker, Technomarket si Bontas) chiriasi precum Spring Time, Intersport, Kenvelo, Tom Tailor, Takko sau Tina R.
Proiectul a cuprins intr-o prima faza doar magazinul Praktiker, restul zonelor fiind dezvoltate dupa ce Equest a cumparat pentru circa 30 de milioane de euro proiectul in 2006. Ulterior, fondul listat pe bursa de la Londra a mai investit alte 30 de milioane de euro pentru extinderea proiectului.
Portofoliul Equest pe piata locala cuprinde 10 proprietati, dintre care sapte, inclusiv proiectul Vitantis, erau disponibile spre vanzare, potrivit unuia dintre cele mai recente rapoarte financiare ale companiei britanice. Printre proprietatile importante pe care compania le mai detine in Romania se mai gasesc si centrul comercial Moldova Mall din Iasi sau un parc logistic la intrarea pe autostrada Bucuresti-Pitesti.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO