Companii

Şeful celui mai valoros activ al statului, Hidroelectrica, a demisionat

Şeful celui mai valoros activ al statului, Hidroelectrica, a demisionat

Autor: Roxana Petrescu

07.12.2011, 00:06 1111

Constantin Trihenea, 61 de ani, a demisionat din funcţia de director general al Hidroelectrica, cel mai valoros activ al statului şi principalul producător de energie din România. Potrivit Mediafax, şeful Hidroelectrica, care ocupa această funcţie de la începutul anului, a invocat motive personale pentru înaintarea demisiei sale, în locul lui fiind numit directorul general adjunct al companiei, Dragoş Zachia.

Nici Trihenea şi nici Zachia nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei. Plecarea lui Trihenea vine într-un moment delicat pentru Hidroelectrica, o companie extrem de râvnită, care a fost ani de-a rândul motorul de dezvoltare al multor alte firme.

Acestea din urmă nu fac altceva decât să cumpere energia hidro la un preţ mai mic decât cel din piaţă şi s-o revândă mai scump. Afectat de secetă, producătorul de energie a activat în septembrie clauza de forţă majoră pentru toate contractele de vânzare a energiei care-i permite să nu-şi mai îndeplinească obligaţiile contractuale în această perioadă.

Deşi astfel compania este protejată, măsura a suscitat nemulţumiri în rândul firmelor cuplate la energia ieftină hidro, dar numai una dintre ele, Energy Holding, a reuşit anularea avizului de forţă majoră. În ciuda acestui lucru, Hidroelectrica a precizat că livrările nu vor fi reluate din cauza secetei severe care a înjumătăţit producţia companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO