Companii

Şeful CFR Marfă admite eşecul: Nu sunt şanse să trecem pe profit anul acesta, au început târziu disponibilizările

Şeful CFR Marfă admite eşecul: Nu sunt şanse să...

Autor: Mirabela Tiron

27.08.2014, 00:06 743
DeŞi se apropie de încheierea procesului de disponibilizare a 2.500 de salariaţi, adică 30% din numărul total de angajaţi, CFR Marfă nu va trece pe profit nici în acest an, ţinta stabilită pentru conducerea privată a transporta­torului.
 
CFR Marfă a adunat pierderi de 420 de milioane de euro în perioada 2008-2013, deşi pe această piaţă cei mai mari operatori privaţi reuşesc să facă profit.
 
„Este un an dificil. Nu sunt şanse să trecem pe profit. Poate dacă s-ar fi început mai devreme disponibilizările, însă aşa nu. Până acum au plecat 2.100-2.200 de salariaţi, vreo 300 sunt în concedii medicale, dar urmează să plece“, a spus George Buruiană, directorul general al transportatorului de marfă.
 
El a mai condus CFR Marfă în perioada 1998-2001, iar ulterior a preluat conducerea companiei private Servtrans Invest până în 2011. Pentru acest an obiectivul iniţial al  CFR Marfă era să obţină un profit net de 82 mil. lei (18,6 mil. euro).
 
Buruiană susţine că pre­misele sunt bune pentru  următoarea perioadă, com­pania re­luând un con­tract de transport cu firma Colterm (furnizor de energie termică) din Timişoara în valoare de 13 milioane de lei (circa 3 mil. euro). „Încercăm să semnăm şi alte contracte“, a spus el. Tot în prima parte a acestui an compania a câştigat o licitaţie organizată de CE Hunedoara pentru transportul cărbunelui pe o perioadă de un an, oferind un preţ de aproximativ 44 milioane lei (10 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO