Companii

Şeful Kika: Cea mai mare temere pentru anul acesta este ca economia să stagneze

Lars Lund, country manager al retailerului de mo­bi­lă şi decoraţiuni interioare Kika România

Lars Lund, country manager al retailerului de mo­bi­lă şi decoraţiuni interioare Kika România

Autor: Ioana David

14.05.2014, 00:06 73
Lars Lund, country manager al retailerului de mo­bi­lă şi decoraţiuni interioare Kika România, spune că a în­ceput integrarea în grupul Steinhoff, cel care anul trecut a achiziţionat retailerul austriac, iar cea mai im­por­tantă etapă, aceea de adaptarea a colecţiilor, a fost deja realizată.
 
„În noiembrie anul trecut am început integrarea în gru­pul Steinhoff, iar marele pas a fost deja făcut. Inte­gra­rea se referă la produse în pri­mul rând, dar şi la logis­tică”, a spus Lars Lund.
 
Compania a anunţat ieri că a lansat noi colecţii (gru­pate în gamele romantic, in­dus­trial, vintage, clasic şi mi­nimalist), iar acestea îm­preună cu reducerile de pre­ţuri operate de anul trecut din noiembrie la care se adaugă schim­bările din campania de promovare ar tre­bui să aducă o creştere de 15% a vânzărilor anul acesta. În 2012, potrivit ultimelor date pu­blice dispo­ni­bile, Kika a avut o cifră de afaceri de peste 10 mil. euro. Pen­tru 2013, şeful Kika a anunţat că vânzările au stag­nat.
 
Austriecii de la Kika au intrat pe piaţa locală la fi­nalul anului 2008 prin deschiderea unui magazin în zona de vest a capitalei la ieşirea pe Autostrada Bucureşti – Piteşti. Deschiderea a avut loc în ultimul an de creştere a vânzărilor de mobilă pe piaţa internă în urma unei in­ves­tiţii de 31 mil. euro, iar anul trecut re­ţeaua de 73 de ma­gazine Kika din şapte ţări a intrat în por­to­foliul sud-africanilor de la Steinhoff, al doilea mare grup din in­dustria mondială a mobilei după Ikea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO