Companii

Şeful Romgaz, cea mai profitabilă companie de stat, s-a autosuspendat din funcţie

Şeful Romgaz, cea mai profitabilă companie de stat, s-a autosuspendat din funcţie

Autor: Roxana Petrescu

19.01.2012, 00:00 260

Ministerul Economiei a aprobat cererea directorului general al Romgaz Marcel Piteiu de suspendare din funcţia de director general pe perioada cercetărilor efectuate de DIICOT. "În perioada următoare, gestionarea activităţii curente va fi asigurată de un director general interimar", a anunţat ministerul, acţionarul majoritar al Romgaz.

La începutul acestui an, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 40 de persoane, funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul Romgaz, al Ministerului Economiei, al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei - ANRE şi reprezentanţi ai InterAgro pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminare a economiei naţionale.

Potrivit DIICOT, Romgaz ar fi alimentat InterAgro, cel mai mare consumator de gaze naturale din România, doar cu gaze din producţia internă, la preţuri mult mai mici faţă de cele practicate de obicei cu ceilalţi parteneri, deşi producătorul de îngrăşăminte chimice înregistra în mod constant datorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO