Companii

Şi monumentele pot intra în insolvenţă: proprietarii Palatului Universul, în incapacitate de plată

Şi monumentele pot intra în insolvenţă: proprietarii Palatului Universul, în incapacitate de plată

Autor: Cristi Moga

29.03.2012, 00:00 332

Universul SRL, firma care deţine Palatului Universul din centrul Capitalei, construit în perioada interbelică, a intrat ieri în insolvenţă ca urmare a unei decizii a Tribunalului Bucureşti, compania având datorii de peste 20 mil. euro, potrivit reprezentanţilor Euro Insol, administratorul judiciar desemnat. Potrivit celor mai recente informaţii, clădirea se află în proprietatea unor investitori israelieni, care controlează firma Universul SRL prin societatea BJJ Universul Development Limited, înregistrată în Cipru.

Printre creditorii firmei Universul SRL se numără Allianz Ţiriac, Alpha Bank şi ANAF, potrivit datelor Euro Insol. Palatul Universul este situat pe strada Brezoianu şi are o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. În cazul în care firma nu va reuşi să se reorganize, societatea va intra în faliment, iar activele vor fi scoase la lichidare. Firma Universul SRL a înregistrat în 2010 venituri de doar 200.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO