Companii

Sigur ati mancat din fructele lui, dar nu ati auzit nimic de el. Tranzactia anului pe piata fructelor

23.06.2009, 00:00 79

Piata fructelor proaspete, estimata la 120 mil. euro, a fost marcata in acest an de tranzactia de preluare a importatorului bananelor Dole de catre principalul sau furnizor, care l-a scos in fata pe libanezul Fadi Nahas, unul dintre oamenii de afaceri discreti din Romania.

Cine este Fadi Nahas? Omul de afaceri de origine libaneza Fadi Nahas, 51 de ani, consulul onorific al Ecuadorului in Turcia, este cel care a adus in Romania bananele ecuadoriene si puii brazilieni la inceputul anilor '90. Cel mai mare business pe care l-a construit in Romania, Distrifrut, cu afaceri de 30 mil. euro, ruleaza un sfert din volumele de fructe proaspete vandute pe piata, fiind unicul importator al fructelor Dole. La inceputul anilor '90, acesta era vazut ca un simbol al liberalizarii pietei. Nahas a finalizat in urma cu cateva zile tranzactia de vanzare a Distrifrut catre gigantul Dole. "Planul meu de exit dintr-un business apare in momentul in care piata trece de stadiul de piata emergenta. La momentul potrivit voi vinde catre partenerul meu Dole si alte companii din tarile in care activez pe acest segment", afirma el. Fadi Nahas nu a locuit niciodata in Romania, cel mai mare business al sau fiind pe piata din Turcia.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO