Companii

SOCAR a ajuns la o reţea de 22 de benzinării şi se pregăteşte să deschidă prima staţie din Capitală

SOCAR a ajuns la o reţea de 22 de benzinării şi se...

Autor: Roxana Petrescu

19.01.2014, 08:57 1130
Grupul azer SOCAR, care a ajuns în România la o reţea de 22 de benzinării, are în prezent 338 de angajaţi în România după ce ultimele 50 de posturi au fost ocupate în urma unei campanii de recrutare în care grupul petrolier a primit peste 750 de CV-uri.
 
Compania a investit anul trecut 13 milioane de euro pentru realizarea a nouă benzinării, se pregăteşte să deschidă prima unitate din Capitală, iar oficialii SOCAR afirmă că îşi propun să deschidă cât mai multe staţii în oraşele mari din România care să completeze reţeaua actuală.
 
„Strategia companiei pentru anul în curs este să-şi extindă reţeaua şi să o crească numeric cu cât mai multe puncte de alimentare în marile oraşe din România şi arterele principale de trafic internaţional“, spune Hamza Karimov, directorul general al SOCAR România.
 
Cele nouă benzinării finalizate anul trecut sunt amplasate în oraşele Târgu-Neamţ, Piatra-Neamţ (2 benzinării), Roman, Buzău, Oradea (2 benzinării), Bacău şi Bucureşti. „Menţio­năm că prima benzinărie SOCAR din Capitală a fost finalizată în decembrie 2013, aceasta urmând să fie inaugurată oficial la începutul acestui an“, a mai precizat Karimov. În total, reţeaua SOCAR numără acum 22 de benzinării.
 
„Precizăm că anul 2013 a fost momentul în care compania noastră şi-a consolidat reţeaua din zona de nord-est a ţării cu încă cinci staţii de alimentare şi a început extinderea reţelei dincolo de zona Moldovei, strategie pe care o vom continua şi pe parcursul anului 2014“, mai spune Karimov.
 
Reprezentanţii SOCAR nu au precizat câte benzinării vor deschide anul acesta şi nici la cât se va ridica bugetul de investiţii, dar au spus că politica de expansiune va fi continuată.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO