Companii

Sorin Minea a devenit actionar majoritar al Angst

Sorin Minea a devenit actionar majoritar al Angst
25.05.2010, 23:48 174

Sorin Minea, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori romanidin piata mezelurilor, a preluat 60% din participatia detinuta incadrul Angst de partenerul sau elvetian care a dat si numelecompaniei, Urs Angst. Prin aceasta mutare, Minea devine actionarmajoritar al companiei, cu afaceri de peste 50 mil. euro si o reteade 22 de magazine.

"Eu si Urs Angst suntem prieteni de foarte mult timp. El are sialte afaceri si mi-a predat o parte din actiunile din Angst. Cutoate acestea, familia Angst nu va iesi complet din business", adeclarat Sorin Minea, presedintele si actionarul Angst. In urmaacestei schimbari, Minea detine in nume propriu 60% din actiunileAngst, fata de aproape 15% cat avea anterior, restul de actiunifiind impartite egal intre sotiile celor doi fondatori, LudmilaMinea si Martha Angst, potrivit datelor Registrului Comertului. UrsAngst nu mai face parte din actionariatul Angst, potrivit aceleiasisurse. Minea nu a dezvaluit valoarea tranzactiei, dar sustine caanul trecut activele companiei au fost evaluate la 20-22 demilioane de euro, in timp valoarea investitiilor realizate defamilia Angst in cadrul producatorului de mezeluri se ridica laaproximativ zece milioane de euro. Minea declara la finalul anuluitrecut ca intentioneaza sa preia pachetul majoritar de ac tiuni alAngst, negocierile fiind avansate la acel moment.

Schimburile de actiuni pe piata preparatelor din carne, o piatadominata de afaceri de familie, au luat amploare in conditiilescaderii cu 10% a consumului de mezeluri in ultimul an si alelipsei de finantare resimtita de aceasta industrie. Astfel, aceastaeste cea de-a doua tranzactie care are loc in industria mezelurilorde la inceputul acestui an, dupa ce Caroli Foods si Campofrio auincheiat un joint-venture la nivel local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO