Companii

Sortilemn Gherla si-a bugetat vanzari de 27 mil. euro

20.12.2009, 23:15 83

Conducerea companiei Sortilemn din Gherla, unul dintre cei maiimportanti furnizori locali ai grupului suedez IKEA, estimeaza cava realiza in 2010 o cifra de afaceri de 27 mil. euro, nivelsimilar cu cel estimat pentru acest an, cand vanzarile s-au reduscu 25%.

"Criza financiara influenteaza si acum evolutia afacerilorSortilemn, astfel ca vanzarile de fotolii sunt in continua scadere.Cresteri inregistram doar pe segmentul mobilierului pentru copii,insa atentia noastra se va concentra in perioada urmatoare pedezvoltarea unor noi produse pentru clientii externi, in conditiilein care pe piata interna nu se observa inca imbunatatiri", adeclarat pentru Michael Brandhuber, manager general si actionarmajoritar al Sortilemn.

In 2008 peste 70% din productia Sortilemn a fost contractata deIKEA, printre clientii companiei din Gherla numarandu-se si firmeleStokke din Norvegia, Brio si Elfa din Suedia.

In prima parte a anului conducerea Sortilemn a redus numarulangajatilor cu 220 de persoane si a incercat sa reduca dincosturile cu materia prima. Anul trecut numarul mediu de angajatiai Sortilemn era de 1.000 de oameni, fata de 1.200 de salariati in2007.

"Nu renuntam la planurile de a ne orienta spre crestereavanzarilor pe piata locala in conditiile in care evolutiaafacerilor la export este influentata de scaderea comenzilor dinpartea clientilor traditionali, trend care estimam ca va continuasi in urmatoarea perioada de un an, un an si jumatate", a spusmanagerul general Sortilemn.

Potrivit oficialilor Sortilemn, compania intentioneaza saderuleze o investitie intr-o electrocentrala care sa functioneze pebaza de deseuri lemnoase, aceasta investitie urmand sa sedesfasoare intr-un interval de aproximativ un an si jumatate.

Principalii producatori locali de mobila sunt Mobexpert, Elvila,Italsofa, Staer sau Alprom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO