Companii

Swiss a transportat cu 10% mai multi pasageri, cu acelasi numar de curse

29.01.2007, 13:28 15

Compania elvetiana de transport aerian Swiss International Air Lines a avut un trafic de pasageri anul trecut in Romania cu 10% mai ridicat fata de 2005, in conditiile in care si-a pastrat numarul de zboruri saptamanale pe ruta Bucuresti-Zurich.
In prezent compania are 14 curse saptamanale pe ruta Bucuresti-Zurich si un grad de ocupare pe aceasta ruta de 85%, peste media gradului de ocupare inregistrat de companie la nivel international, de 79,8%. Totodata, acest grad de ocupare este superior altor companii care opereaza in Romania.
"Numarul pasagerilor romani a crescut odata cu dezvoltarea economiei si cu libertatea calatoriei in strainate, in conditiile in care vizele de calatorie nu mai sunt necesare sau obtinerea lor se face in conditii mai facile si mai bine reglementate", a spus Andrea Brezean, country sales manager pe Romania si Moldova.
Pretul mediu al unei calatorii Bucuresti- Z?rich si retur este in jur de 300 de euro, la care se adauga alte taxe impuse de guverne si autoritati aeroportuare, potrivit reprezentantilor companiei.
"Comparand evolutia Romaniei cu cea a altor state care au trecut deja prin aceasta etapa, cred ca pretul biletelor de avion va inregistra multiple variatii, dat fiind cresterea numarului de companii care vor opera in Romania, precum si cresterea numarului de persoane care aleg ca mijloc de transport avionul pentru deplasari in strainatate", a spus Brezean. Reprezentantii au luat in calcul si introducerea altor curse dinspre Romania spre Elvetia, afirmand ca sunt planuri in derulare in acest sens.
SWISS se asteapta pentru acest an la o crestere a cifrei de afaceri de 5% pe piata romaneasca. In anul 2005 compania a obtinut in Romania o cifra de afaceri de cinci milioane de euro, situandu-se astfel in primii zece operatori din Romania. Reprezentantii companiei nu au oferit informatii privind rezultatele financiare pe piata locala in 2006.
SWISS are in acest moment o cota de piata de aproximativ 2% si concureaza cu alte companii de linie regulata precum British Airways, Austrian Airlines, Air France, KLM, Lufthansa, Carpatair, Tiriac Air sau TAROM.
Swiss International Air Lines opereaza 42 de destinatii europene si 27 de destinatii intercontinentale. Compania are in vedere operarea unor destinatii noi din Basel, respectiv Barcelona, Nice, Praga, Budapesta, Manchester sau Varsovia. In anul 2006, SWISS a transportat 10 mil. pasageri, cu aproximativ 9% mai mult decat in anul 2005 si a trecut dupa primul semestru pentru prima data pe profit.
Compania are o flota de 67 de aeronave, iar in primavara acestui an va mai achizitiona inca doua avioane Airbus 321 si un avion Airbus 320.


Plus 5%
SWISS estimeaza in acest an o crestere a afacerilor in Romania de 5%
Compania elvetiana a avut in 2006 un grad de ocupare pe ruta Bucuresti-Zurich de 85%
Numarul de pasageri transportati de SWISS in si dinspre Romania a crescut anul trecut cu 10%
SWISS concureaza in Romania cu operatori precum British Airways, Austrian Airlines, Air France, KLM, Lufthansa, Carpatair, Tiriac Air sau TAROM

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO