Companii

Temperaturile crescute au făcut din februarie cea mai slabă lună pentru schiat din ultimii ani

Temperaturile crescute au făcut din februarie cea mai...

Autor: Miruna Diaconu

13.02.2024, 00:07 808

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au afectat starea pârtiilor de schi din aproape toată ţara, iar administratorii pârtiilor spun că februarie este cea mai proastă lună raportată la aceeaşi perioadă din ultimii ani.

Sezonul de schi a început mai devreme faţă de anul trecut, odată cu prima ninsoare de la începutul lunii ianuarie. După o lună de schiat, februarie a adus temperaturi ridicate, motiv pentru care condiţiile pentru sporturile de iarnă nu sunt optime.

Dan Gherman, managerul companiei Teleferic Cindrel, care administrează Arena Platoş Păltiniş, spune că e cea mai proastă lună februarie din ultimii ani.

„Dacă în oraş (Sibiu – n. red.) au fost în weekend circa 16-17 grade, toată lumea a ieşit în parc la plimbare, nu mulţi mai vor să vină la schiat”, spune el.

Februarie a fost o lună slabă şi pentru Poiana Braşov, unde se schiază, dar nu pe tot domeniul schiabil.

În Sinaia, situaţia stă şi mai prost. Maria Floricica, general manager al Transport Urban Sinaia, care administrează domeniul schiabil din staţiune, spune că e cel mai prost sezon de schi din 2017 până în prezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO