ZF 24

În 2011 au luat câte 10.000 de euro de la statul român ca să-şi înceapă o afacere. Acum, doi dintre ei rulează peste 1 milion de euro

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

24.07.2013, 00:03 7359

Cele mai mari 20 de companii pornite de la zero după 2011 de către tinerii aflaţi la prima experienţă antreprenorială au creat anul trecut aproape 400 de locuri de muncă şi au adunat afaceri de 11 milioane de euro, opt dintre aceste companii fiind înfi­­-in­ţate în 2012, potrivit unui clasament furnizat la solicitarea ZF de către Registrul Comerţului.

Topul realizat de ZF este primul clasament al celor mai mari SRL-D-uri (societate cu răspundere limitată - debutant) din România, înfiinţate începând cu anul 2011 în cadrul unui program de sprijinire a micilor antreprenori, derulat de guvern.

Fie că au rămas şomeri, că nu au vrut să devină angajaţi, că şi-au dorit să ducă mai departe afacerile de familie sau să crească de la stadiul de PFA la cel de societate comercială, aproape 8.800 de tineri cu vârste de până în 35 de ani şi-au pus în joc economiile pentru „statutul“ de SRL-D - cu obligaţia de a crea minimum două locuri de muncă şi de a veni cu cel puţin jumă­tate din banii necesari înfiinţării companiei.

„Ştiu că la nivel naţional con­struc­ţiile suferă deja de ceva timp, însă în Galaţi există cerere pe piaţa asta, se construieşte destul de mult. Participăm şi la licitaţii, unde câteodată obţinem contracte, alteori nu pentru că este competiţie“, spune Alina Dănăilă, absolventă de finanţe-bănci, care a înfiinţat în 2011 compania Conmartec Con­struct, una dintre primele 20 de SRL-D-uri după cifra de afaceri din 2012.

Citiţi topul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO