Companii

Topul celor mai mari brutari din România

Topul celor mai mari brutari din România

Autor: Gabriel Razi

16.07.2014, 14:45 6425

Liderul industriei de morărit şi panificaţie era la finele anului trecut compania Vel Pitar, controlată de fondul american Broadhurst Investment LTD, urmată la mică distanţă în top de Boromir, producător deţinut de familia Boromiz.  Pe locul trei se află firma Titan Bucureşti, ai cărei acţionari sunt austriecii de la LLI Euromills.

Producătorii din industria de pa­nificaţie şi morărit au reuşit în luna septembrie a anului trecut să obţină de la Guvern reducerea TVA de la 24% la 9%, după ce ani la rând s-au plâns de evaziunea fiscală sufocantă.  Autorităţile au estimat că minusul la buget va fi de 100 de milioane de lei în ulti­mul trimestru al anului, dar că această scădere va fi compensată din veni­turi suplimentare de 300 mil. lei obţinute din creşterea de accize la alcool şi prin introducerea de accize la maşini cu motoare mari şi bijuterii.

Reducerea fiscalităţii în această industrie nu şi-a văzut decât foarte puţin efectele în ultimele patru luni ale anului trecut, dar jucătorii din piaţă au afirmat că măsura pune bazele pentru un nou ciclu de creştere. Mare parte a procesa­torilor s-au poziţionat însă defensiv prin oprirea investiţiilor, restructu­rări şi control la sânge al costurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO