Companii

Topul celor mai scumpe maşini înmatriculate în februarie

Topul celor mai scumpe maşini înmatriculate în februarie

Autor: Bogdan Alecu

14.03.2011, 23:35 71

Cel mai scumpautomobil înmatriculat în luna februarie pe piaţa locală a fost unSUV Porsche Cayenne Turbo, care are un preţ de pornire de 130.000de euro, TVA inclusă, potrivit statisticilor Direcţiei RegimPermise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Alături de versiunea Turbo, Porsche România a vândut luna trecutăşapte versiuni diesel ale SUV-ului. Audi A8L, versiunea alungită amodelului german, a fost cel de-al doilea cel mai scump automobilnou înmatriculat luna trecută pe piaţa locală, care are un preţ depornire de peste 120.000 de euro, iar în funcţie de echipare poateajunge chiar şi la peste 200.000 de euro.

Pe locul al treilea în clasamentul celor mai scumpe maşiniînmatriculate luna trecută se regăsesc SUV-urile Range Rover, careau un preţ de pornire de aproape 100.000 de euro. Premium Auto,importatorul Land Rover pe piaţa locală şi parte a Ţiriac Holdings,a vândut în februarie trei astfel de modele, dar şi cinci RangeRover Sport, model care are un preţ de pornire de aproape 70.000 deeuro.

Cu toate că nu au preţuri nici măcar apropiate de 100.000 de euro,lista automobilelor exotice este completată de două modele Fiat 500Abarth (foto), versiunea cu tuning a modelului de clasă mini alFiat, dar şi de un Peugeot RCZ, coupe care rivalizează cu AudiTT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO