Companii

Topul companiilor hoteliere din România

Topul companiilor hoteliere din România

Autor: Mirabela Tiron

03.07.2014, 14:34 1985
Topul celor mai mari zece companii care deţin hoteluri în România este condus de Bucureşti Turism, firma care deţine hotelul Radisson din Bucureşti (424 camere), cel mai mare din ţară. Compania a trecut anul trecut pe profit, după ce din 2008 (anul deschiderii) până în 2012 a înregistrat pierderi. Din totalul clienţilor 75% au fost străini, iar restul români, se arată în raportul pe 2013 publicat pe bursă.
 
Următoarele două locuri în clasament sunt ocupate de Ana Hotels, care are în portofoliu Athénée Palace Hilton, şi Societatea Companiilor Hoteliere Grand, proprietarul hotelului Marriott din Capitală. Pe locul patru se află Continental Hotels, compania controlată de omul de afaceri Radu Enache .
 
Pe piaţa româ­nească sunt 30 de hoteluri clasificate la cinci stele, cu 3.100 de camere, dintr-un total de aproape 1.600 de hoteluri în Ro­mânia. Cele mai multe unităţi de cinci stele sunt afiliate la marile lanţuri hoteliere internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO