Companii

Topul tranzacţiilor din piaţa de birouri semnate în Bucureşti de la începutul anului

Topul tranzacţiilor din piaţa de birouri semnate în...

Autor: Cristi Moga

23.03.2013, 17:32 858
 

Compania de asigurări Generali, producătorul soluţiilor antivirus BitDefender şi importatorul maşinilor Mercedes Benz se numără printre companiile care au realizat cele mai importante tranzacţii din piaţa de birouri în primele luni ale acestui an, semnând contracte pentru spaţii în care ar putea lucra circa 2.500 de angajaţi, potrivit datelor centralizate de ZF de la firmele de consultanţă imobiliară.

Per total, în cele mai mari 12 tranzacţii semnate au fost închiriate spaţii cu o suprafaţă de 23.000 de metri pătraţi, în condiţiile în care cele mai mari contracte nu au depăşit 4.000 mp

Companiile din zona IT au continuat să fie un jucător semnificativ pe piaţa birourilor din Bucureşti, dar tranzacţii au fost realizate şi de firme din industria farmaceutică, industrie sau HR.

În condiţiile în care toate tranzacţiile mari au fost realizate de companii care sunt deja prezente pe piaţă, singura veste bună pentru proprietarii de birouri este legată de faptul că majoritatea mutărilor au fost realizate prin închirierea unui spaţiu mai mare decât cel din sediul anterior. Acest lucru arată că, în ciuda unui început de an cu semnale confuze, o serie de companii îşi continuă planurile de dezvoltare şi vizează în unele cazuri noi recrutări.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO