Companii

Traderul de îngrăşăminte şi cereale Belor România a finalizat anul 2023 cu afaceri de 54 mil. euro

Traderul de îngrăşăminte şi cereale Belor România a...

Autor: Laurentiu Cotu

23.01.2024, 18:20 141

Belor România Societate pe Acţiuni, cu sediul în Galaţi, parte a grupului ger­man Belor, a finalizat 2023 cu o cifră de afaceri de 54 mil. euro, an caracterizat de condiţii meteo nefavorabile pentru agrobusiness, scăderi de preţuri la fertilizanţi şi produse agricole, volatilitate şi lipsă de predictabilitate a cererii pe fondul secetei prelungite şi al gradului de îndatorare ridicat al fermelor, potrivit companiei. „Impactul pe care toţi aceşti factori l-au avut asupra pieţei şi comportamentului de cumpărare a constat într-un efect vizibil de conştientizare din partea experţilor în domeniu şi a agricultorilor, a nevoii de adaptare şi eficientizare, prin utilizarea maximului de potenţial pe care fertilizanţii îl au asupra culturilor agricole“, a declarat pentru ZF Transilvania Florin Radu, director general al Belor România. Belor România Societate pe Acţiuni se ocupă cu distribuirea îngrăşămintelor din im­port, comercializarea şi exportarea de cereale, se­min­ţe olea­ginoase.

În portofoliul de îngrăşăminte al grupului Belor, majoritatea produselor au la bază azot (uree, sulfat de amoniu, azotat de amoniu, nitrocalcar). Pentru România, îngrăşămintele sunt aduse din ţări situate în bazinul Mării Negre (Georgia, Turcia), ţări din bazinul Marii Mediterane şi al oceanului Atlantic (Grecia, Egipt, Maroc) şi ţări din bazinul Dunării (Croaţia, Slovacia, Serbia), potrivit unor informaţii furnizate anterior de reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO