Companii

Traficul de pasageri pe aeroportul din Cluj a crescut cu 23%

Autor: Laurentiu Cotu

13.01.2011, 15:23 41

Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, regie autonomă aflată însubordinea Consiliului Judeţean Cluj, a înregistrat anul trecut ocreştere a numărului de pasageri cu 23% faţă de anul precedent.Dacă în 2009 aeroportul din Cluj înregistra 834.400 de pasageri,anul trecut s-a depăşit cifra de 1 milion de oameni.

Creşteri ale traficului de pasageri s-au consemnat pe parcursullui 2010 atât pentru zborurile interne, cât şi pentru zborurileexterne. Anul trecut a crescut, de asemenea, şi numărul de mişcări,fiind înregistrate 16.352 de mişcări operate pe aeroportul clujean,cu 24% mai mult în comparaţie cu 2009.

Conducerea aeroportului din Cluj spune că va continua şi înacest an negocierile pentru atragerea unor noi companii aeriene,dar şi pentru deschiderea de noi rute aeriene şi creştereanumărului de frecvenţe de operare. Din luna iunie va fi introdusă onouă destinaţie pentru sezonul estival, Lamaca (Cipru) cu ofrecvenţă de 2 zboruri săptămânal.

''Investiţiile programate a se derula în 2011, respectivdemararea proiectului noii piste de decolare-aterizare de 3.500 demetri, din care prima etapă va fi realizarea a 2.100 de metri,construirea unui parking auto supraetajat şi a unui hotel, vorsusţine în continuare dezvoltarea aeroportului şi creştereatraficului", a declarat Alin Tişe, preşedintele ConsiliuluiJudeţean Cluj.

Investiţiile în realizarea pistei de 3.500 de metri au fostestimate la circa 120 mil. euro.

În prezent, de pe aeroportul din Cluj compania Tarom opereazăsăptămânal curse înspre Bucureşti, Viena, Frankfurt, Madrid,Carpatair zboruri spre Timişoara, Lufthansa spre Munchen, Malevspre Budapesta, iar Wizzair spre Paris, Madrid, Barcelona,Valencia, Torino, Forli, Bergamo, Roma, Londra, Treviso, Dormund,Pisa, Zaragoza, Dusseldorf, Alicante.

Aeroportul din Cluj-Napoca a fost înfiinţat în luna aprilie aanului 1932 de către Ministerul Român al Industriei şi Comerţului,iar până la construirea aeroportului civil, primele operaţii aufost derulate de pe aeroportul militar Someşeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO