Transgaz a anunţat venituri în creştere cu 10% anul trecut faţă de 2012

17 feb 2014 Autor: Carol Dan

Compania de stat Transgaz Mediaş (TGN) a consemnat anul trecut venituri de 1,55 miliarde de lei (353,1 milioane de euro), în creştere cu 10% comparativ cu nivelul de 1,42 miliarde de lei din 2012, ca urmare a creşterii tarifelor, şi a raportat un profit net de 336,8 milioane de lei, mai mare cu 2%.

Transportatorul de gaze a înregistrat în 2012 un profit net în valoare de 329,3 milioane de lei.

Anul trecut, Transgaz a înregistrat cheltuieli de 1,12 miliarde de lei, în urcare cu 10% faţă de nivelul de 1,02 miliarde de lei în 2012, potrivit datelor companiei transmise luni Bursei de Valori Bucureşti.

Cheltuielile au crescut ca urmare a introducerii anul trecut, de către Guvern, a unei taxe pe monopolul natural din sectorul transportului gazelor naturale.

Compania precizează că rezultatele financiare aferente anului trecut sunt preliminare, nu sunt auditate şi au fost întocmite conform standardelor internaţionale de raportare financiară.

Transgaz este controlată de Secretariatul General al Guvernului, unde a fost transferată săptămâna trecută de la Ministerul Finanţelor Publice.

 
Cuvinte cheie:
TRANSGAZ
, REZULTATE
,

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide