Companii

Transporturile au plătit aproape 280 mil. euro din fonduri europene. Rata de aborbţie a ajuns la peste 6%

Autor: Andreea Mioara Neferu

12.03.2012, 15:43 215

Valoarea totală a plăţilor rambursate de Comisia Europeană în cadrul Programului Operaţional Sectoriat Transporturi se ridica la 1,2 miliarde de lei (279,9 milioane de euro) la finalul lunii februarie, a anunţat Ministerul Transporturilor. Suma echivalează cu o rată de absorbţie efectivă de circa 6,13%.

Sumele au crescut consistent în luna februarie, când Ministerul Transporturilor a atras peste 125 de milioane de euro, potrivit datelor Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale.

Totodată, Ministerul Transporturilor a trimis astăzi spre certificare o nouă cerere de rambursare a plăţilor făcute în contul implementării proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile, valoarea acesteia ridicându-se la 131,56 milioane de lei (peste 30 de milioane de euro), din care contribuţia UE se ridică la 107,05 milioane de lei (circa 25 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO